Μάθε τίς θεραπευτικές ιδιότητες κάθε βοτάνου μέσα από έναν
εύχρηστο αλφαβητικό κατάλογο των βοτάνων της ελληνικής φύσης!
Οικιακή Οικονομία Α΄Γυμνασίου
Η Ιστορία της Διατροφής: Η περίπτωση της πίτσας
O πρόγονος της πίτσας γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ανακαλύφθηκε το ζύμωμα του ψωμιού. Ήταν ένα είδος στρογγυλής πίτας που στο σχήμα και στο χρώμα θύμιζε τον ηλιακό δίσκο. Ψηνόταν σε πυρωμένες πέτρες κι αργότερα στο φούρνο.
Ευχάριστα νέα!!!!Πρέπει να τρώτε κάθε μέρα σοκολάτα!
Έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια ενδελεχούς έρευνας, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν στη Σκωτία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές τη σοκολάτα κάθε μέρα. Η συνήθεια αυτή, υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία μας, αλλά έχει μάλιστα πολύ σημαντικά οφέλη!
Σύμφωνα με τους Τολτέκους ήταν ένας θεός που γεννήθηκε από το καλό και το δίκαιο. Κρατούσε την αυγή και έδωσε στους ανθρώπους τα βιβλία, το ημερολόγιο και το καλαμπόκι. Είχε μορφή μεγάλου φιδιού με φτερά και θεωρούταν κηπουρός του παράδεισου και φύλακας του κακαόδενδρου.
Το ψωμί, τα μπισκότα και οι τούρτες διαφέρουν σημαντικά ως προς τη σύστασή τους, συνεπώς συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν έρθουν σ' επαφή με τον αέρα.
Τα μπισκότα περιέχουν 2-3% νερό, γι' αυτό τείνουν να το απορροφούν απέξω, επειδή η συνταγή επιβάλλει την παρουσία μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που τραβά νερό. Το ψωμί, αντίθετα, περιέχει μια προκαθορισμένη ποσότητα νερού, περίπου 30% για κομμάτια μικρότερα του ενός κιλού και μέχρι 40% για κομμάτια μεγαλύτερα του ενός κιλού.
Η απουσία ζάχαρης καθώς και το υψηλό ποσοστό νερού που περιέχει συνεπάγεται ότι το ψωμί χάνει νερό και ξεραίνεται. Το ψωμί όμως μπαγιατεύει ακόμα κι όταν διατηρείται σε συνθήκες κατά τις οποίες δε χάνει νερό. Αυτό οφείλεται σε αλλοιώσεις της δομής του αμύλου που υπάρχει στο αλεύρι.