foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Οικιακή Οικονομία Α

Οικιακή Οικονομία Α΄Γυμνασίου

Η Ιστορία της Διατροφής: Η περίπτωση της πίτσας

 

O πρόγονος της πίτσας γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ανακαλύφθηκε το ζύμωμα του ψωμιού. Ήταν ένα είδος στρογγυλής πίτας που στο σχήμα και στο χρώμα θύμιζε τον ηλιακό δίσκο. Ψηνόταν σε πυρωμένες πέτρες κι αργότερα στο φούρνο.

Περισσότερα...

Ευχάριστα νέα!!!!Πρέπει να τρώτε κάθε μέρα σοκολάτα!

Έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια ενδελεχούς έρευνας, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν στη Σκωτία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές τη σοκολάτα κάθε μέρα. Η συνήθεια αυτή, υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία μας, αλλά έχει μάλιστα πολύ σημαντικά οφέλη!

Περισσότερα...

Σύμφωνα με τους Τολτέκους ήταν ένας θεός που γεννήθηκε από το καλό και το δίκαιο. Κρατούσε την αυγή και έδωσε στους ανθρώπους τα βιβλία, το ημερολόγιο και το καλαμπόκι. Είχε μορφή μεγάλου φιδιού με φτερά και θεωρούταν κηπουρός του παράδεισου και φύλακας του κακαόδενδρου. 

Περισσότερα...

Το ψωμί, τα μπισκότα και οι τούρτες διαφέρουν σημαντικά ως προς τη σύστασή τους, συνεπώς συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν έρθουν σ' επαφή με τον αέρα.

Τα μπισκότα περιέχουν 2-3% νερό, γι' αυτό τείνουν να το απορροφούν απέξω, επειδή η συνταγή επιβάλλει την παρουσία μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που τραβά νερό. Το ψωμί, αντίθετα, περιέχει μια προκαθορισμένη ποσότητα νερού, περίπου 30% για κομμάτια μικρότερα του ενός κιλού και μέχρι 40% για κομμάτια μεγαλύτερα του ενός κιλού.

Η απουσία ζάχαρης καθώς και το υψηλό ποσοστό νερού που περιέχει συνεπάγεται ότι το ψωμί χάνει νερό και ξεραίνεται. Το ψωμί όμως μπαγιατεύει ακόμα κι όταν διατηρείται σε συνθήκες κατά τις οποίες δε χάνει νερό. Αυτό οφείλεται σε αλλοιώσεις της δομής του αμύλου που υπάρχει στο αλεύρι.

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

«Η παιδεία μοιάζει με χρυσό στεφάνι, γιατί και αξία μεγάλη έχει και ωφέλεια πολύ μεγάλη προσφέρει»

Πυθαγόρας

Φόρμα σύνδεσης

2024 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved