foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Οικιακή Οικονομία Α

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α' Τάξης, με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, μεταμόρφωσαν γνωστά τρόφιμα σε ανθρωπάκια, ζωάκια, καράβια, λουλούδια, δέντρα, εξωτικά τοπία... Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας με καθηγήτρια την Κατερίνα Χαζάπη. 

Την Τετάρτη, 9/3/22 διοργανώθηκε, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Η διατροφή των εφήβων - ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωσή της". Ομιλήτρια ήταν η κα Αντωνία Ματάλα, Καθηγήτρια στο Τμήμα της Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ.Ελευθέριος Χονδογιάννης, Σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης του σχολείου μας, γονείς, καθηγητές και μαθητές του 4ο Γυμνασίου Γλυφάδας. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας.
 
Διοργάνωση: Κατερίνα Χαζάπη
 
Με χαρά σας ξεναγούμε στο Ψηφιακό Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης που δημιουργήσαμε στην περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού. Στο Μουσείο μας θα θαυμάσετε σπάνια και ενδιαφέροντα οικογενειακά μας κειμήλια από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 
Εμπνευστές και δημιουργοί του Μουσείου: οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Γυμνασίου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κατερίνας Χαζάπη (μάθημα: Οικιακή Οικονομία)
 

Η βιταμίνη D είναι ένα μοναδικό θρεπτικό συστατικό με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Καταρχάς, είναι ευρέως γνωστό ότι η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των οστών, καθώς με τη βοήθειά της πραγματοποιείται η εντερική απορρόφηση του βασικού δομικού υλικού του σκελετού, δηλαδή του ασβεστίου. Πέρα όμως από τη σκελετική υγεία, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η βιταμίνη D προστατεύει από την εμφάνιση πολλών χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Περισσότερα...

Μάθημα: Οικιακή Οικονομία και Οικολογία

Πώς καταλαβαίνουμε ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη;

Μιας και μπήκε το καλοκαίρι και είστε έτοιμοι για να απολαύσετε τις βουτιές σας σε μακρινές και κοντινές θάλασσες, αν θέλετε μετά το μακροβούτι σας να βγείτε σώοι και ασφαλείς από το νερό, καλύτερα να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνει το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, ώστε να αναγνωρίζετε πότε μια θάλασσα είναι μολυσμένη και άρα να αποφεύγετε το κολύμπι εκεί.

Διαβάστε παρακάτω ποια ακριβώς στοιχεία πρέπει να προσέξετε σε μια θάλασσα:

Περισσότερα...

Εικονική περιήγηση στο Γαλεριανό Συγκρότημα: Πώς ήταν η Καμάρα, η Ροτόντα, το Ανάκτορο και ο Ιππόδρομος τον 4ο-7ο αι. μ.Χ. 

Το γνωρίζατε ότι η Καμάρα (Αψίδα του Γαλερίου) είχε οκτώ συνολικά πεσσούς, ότι η Ροτόνταήταν ναός αφιερωμένος στην αρχαία θρησκεία, και ότι τον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ. λειτουργούσε Ιππόδρομος που ξεκινούσε από το ύψος της Εγνατίας και έφθανε έως τη θάλασσα; Τα παραπάνω κτίσματα, και πλήθος άλλων όπως το Ανάκτορο, το Οκτάγωνο, η Βασιλική και η Αψιδωτή Αίθουσα αποτελούσαν μέρος του μεγαλειώδους Γαλεριανού Συγκροτήματος, του «παλατιού» του τετράρχη Γαλερίου (260-311 μΧ), ο οποίος είχε ως «έδρα» του τη Θεσσαλονίκη, μεταμορφώνοντάς την σε μια από τις σημαντικότερες αυτοκρατορικές πόλεις της ύστερης ρωμαϊκής εποχής.

Περισσότερα...

 Τα πατατάκια δημιουργήθηκαν από ένα?πείσμα και άλλες τέτοιες πληροφορίες για το αγαπημένο μας σνακ!

1. To 1853 ένας πελάτης σε εστιατόριο στο Saratoga της Νέας Υόρκης παραπονέθηκε πως οι πατάτες του δεν ήταν κομμένες όσο λεπτά έπρεπε. Ο σεφ εκνευρίστηκε και για να του σπάσει τα νεύρα του τηγάνισε πατάτες τόσο λεπτές και τραγανές που δεν μπορούσε να τις πιάσει με το πηρούνι!

Περισσότερα...

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

Ποιός έχει το απόλυτο ρεκόρ στην ταχύτητα;

Το φως! κινείται με ταχύτητα 300.000 Κm/s. Βέβαια Ο Λούκυ Λούκ είναι πιο γρήγορος από την σκιά του αλλά εκεί η Φυσική ... σηκώνει ψηλά τα χέρια.

Φόρμα σύνδεσης

2024 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved