foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Σκοπός των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. 

https://pdeattikis.gr/index.php/pdeattikis/supervised-units/5-kesy#kedasy-d-athinas

Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες μαθησιακές δυσκολίες, η δυσλεξία είναι μια ισόβια πρόκληση με την οποία οι άνθρωποι γεννιούνται. Αυτή η διαταραχή επεξεργασίας της γλώσσας, μπορεί να δυσχεραίνει την ανάγνωση, τη γραφή, την ορθογραφία και μερικές φορές ακόμα και τον προφορικό λόγο.

Η δυσλεξία δεν είναι ένδειξη χαμηλής νοημοσύνης ή τεμπελιάς. Δεν είναι επίσης το αποτέλεσμα κάποιας βλάβης στην όραση. Τα παιδιά και οι ενήλικες με δυσλεξία έχουν απλώς μια νευρολογική διαταραχή η οποία οδηγεί τον εγκέφαλό τους να επεξεργάζεται και να ερμηνεύει τις πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο.

Κατεβάστε δωρεάν το eBook που επιχειρεί να ξεδιπλώσει, σε 57 σελίδες, μία σειρά από ζητήματα που αφορούν το παιδί με δυσλεξία.

http://www.ikidcenters.com/

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

"Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις"
Ο εξαιρετικά διφορούμενος αυτός χρησμός της Πυθίας κάνει πραγματικά την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Ανάλογα με το που μπαίνει το κόμμα αλλάζει το νόημα: "Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις", δηλαδή "θα φύγεις θα επιστρέψεις, δεν θα πεθάνεις στον πόλεμο" και "Ήξεις, αφήξεις ουκ, εν τω πολέμω θνήξεις", δηλαδή "θα φύγεις, δεν θα επιστρέψεις, θα πεθάνεις στον πόλεμο!
Συνεπως, ο ερωτών για το αν θα γλιτώσει το θάνατο στον πόλεμο άκουγε αυτό που ήθελε να ακούσει και ο Απόλλων δεν έκανε ποτέ λάθος!

Φόρμα σύνδεσης

2025 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved