foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Το Σάββατο 23-03-2024 το σχολείο μας συμμετείχε στη μεγαλύτερη γιορτή του STEM & της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ελλάδα στο ΟΤΕ Academy.

Δύο ομάδες μαθητριών από τη Β' και Γ' τάξη του σχολείου μας παρουσίασαν τις κατασκευές τους στο πλαίσιο της δράσης «1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση». Η δράση διεξήχθη παράλληλα με τον Περιφερειακό Διαγωνισμό STEM Αττικής, που αποτελεί προκριματικό αγώνα για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2024.  

Οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία εκτός από το να παρουσιάσουν τα δικά τους έργα, να δουν τις κατασκευές των άλλων ομάδων της δράσης, καθώς και να επισκεφθούν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό όπου παρατήρησαν από κοντά πολύπλοκα έργα άλλων σχολείων που θα αποτελέσουν έμπνευση για μελλοντικές κατασκευές.

 

Το σχολείο μας είναι ένα από 1821 σχολεία που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο» που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, και υλοποιήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του STEM Education - Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών «Με αυτή την Δράση επιχειρείται η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενεών της χώρας. Εμπνεόμενοι από τα διδάγματα και τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μετά από 200+ χρόνια, μια μικρή επανάσταση θα γίνει με πολεμοφόδια τα ψηφιακά εργαλεία και «νικητές» πλέον, αυτούς που θα αξιοποιούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους. Έχοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί τέτοιων δράσεων, επενδύοντας πρώτα στις νέες γενιές, σε μία από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση, πιστεύουμε ότι και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό τροχό στο όχημα που θα μας οδηγήσει στην 4η βιομηχανική επανάσταση.»

Στο πλαίσιο αυτής της καινοτόμου δράσης το σχολείο έλαβε ρομποτικό εξοπλισμό (3 NEZHA Inventor’s kit for micro:bit) και από τον STEM Education υλοποιήθηκε επιμόρφωση ενός εκπαιδευτικού.

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

"Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες."
A. Einstein

Φόρμα σύνδεσης

2024 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved