foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Διαβάστε το παρακάτω αρχείο:

Επικαιροποιημένες οδηγίες για την επιστροφή στο σχολείο

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να διαβάσετε το παραπάνω αρχείο, δείτε το παρακάτω:

                                                                                                     Γλυφάδα ,06-01-2022 .                                             

   Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,

   Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, υγεία και πρόοδο. Με την ευκαιρία της προγραμματιζόμενης επαναλειτουργίας του σχολείου τη Δευτέρα ,10-01-22,και σε συνθήκες πανδημίας που όλοι βιώνουμε στέλνουμε επικαιροποιημένες τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και παρακαλούμε για την πιστή τήρησή τους .

 Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ειδικών, το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων επικαιροποιείται, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας και στα χαρακτηριστικά της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον. Οι αλλαγές στο πρωτόκολλο στοχεύουν στην ενίσχυση και γενίκευση των ελέγχων.

Επιγραμματικά, προβλέπονται τρεις βασικές αλλαγές:

  1. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test αντί για δύο από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Αυτός ο ενισχυμένος έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν την έναρξη του σχολείου και στοχεύει στον περιορισμό της διασποράς του ιού, δεδομένης μάλιστα της ιδιαίτερης περιόδου των γιορτών με τους αυξημένους συγχρωτισμούς. Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προμηθευτούν ένα self test με δική τους δαπάνη, επιπλέον των δύο τακτικών τους rapid test.
  2. Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές αλλά επίσης και από τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.
  3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid test και ένα self-test σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self-test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα self-test, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων self-test, δηλαδή συνολικά τρία self-test δωρεάν την εβδομάδα. 

Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ή θετικού αποτελέσματος rapid test ή self-test μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self-test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας. Το τεστ θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, παρέχεται ένα επιπρόσθετο self-test – άρα, την πρώτη εβδομάδα, οι μαθητές θα προμηθεύονται δωρεάν και θα πρέπει να κάνουν 3 self-test. Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, κατ’ εξαίρεση, τα self-test πρέπει να γίνουν και να δηλωθούν στην πλατφόρμα Edupass.gov.gr έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τις παρακάτω ημέρες:  τη Δευτέρα (δηλαδή να γίνει και να δηλωθεί την Κυριακή), την Τρίτη(δηλαδή να γίνει και να δηλωθεί τη Δευτέρα)  και την Παρασκευή (δηλαδή  να γίνει και να δηλωθεί την Πέμπτη) , για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, δεδομένης μάλιστα της ιδιαίτερης περιόδου των γιορτών με τους αυξημένους συγχρωτισμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Είναι σημαντικό οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο τις συγκεκριμένες ημέρες να έχουν μαζί τους έντυπη ή χειρόγραφη και σωστά συμπληρωμένη τη σχετική κάρτα του μαθητή και να μην καθυστερούν ερχόμενοι στο γραφείο μου, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας καθώς και να έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση του αποτελέσματος έγκαιρα- πριν τις 07.50- στο Edupass.gov.gr,για να ολοκληρώνεται χωρίς καθυστέρηση η ηλεκτρονική διασταύρωση από εμένα και να μην υπάρχει καθυστέρηση στην είσοδό των μαθητών στο μάθημα .

 

                                 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΔΗΓΙΩΝ

Περίπτωση

Δικαιολογητικά / εβδομάδα

Μαθητές

Για προσέλευση στο σχολείο

Εμβολιασμένοι

2 self test *

Μη εμβολιασμένοι

2 self test *

Στενή επαφή με κρούσμα

Εμβολιασμένοι

3 self test (σε διάστημα 5 ημερών)

Μη εμβολιασμένοι

5 τεστ (2 rapid test + 3 self test) σε διάστημα 5 ημερών

Εκπαιδευτικοί

Για προσέλευση στο σχολείο

Εμβολιασμένοι

2 self test *

Μη εμβολιασμένοι

2 rapid test *

Στενή επαφή με κρούσμα

Εμβολιασμένοι

3 self test (σε διάστημα 5 ημερών)

Μη εμβολιασμένοι

5 τεστ σε διάστημα 5 ημερών (4 rapid test + 1 self test)*

*Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όλοι οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν σε ένα επιπλέον δωρεάν self test – άρα, θα κάνουν 3 self test. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί επίσης θα κάνουν ένα self test, επιπλέον των 2 rapid test, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Βεβαίως ισχύουν οι αρχικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ (Αριθ.Δ1α/Γ.Π οικ 55254/ΦΕΚ4187/Β/10-9-21) για την αποφυγή διάδοσης του covid19.

  Υπενθυμίζω και τα ακόλουθα :  Έχουμε παρακαλέσει οι μαθητές να έχουν μαζί τους εκτός της μάσκας που φοράνε τουλάχιστον άλλη μία εφεδρική στην τσάντα τους. Ζητούν σε αρκετές περιπτώσεις απ΄ το σχολείο μάσκα αλλά σε λίγο τα λιγοστά αποθέματα που είχαμε θα εξαντληθούν και ο μαθητής που μένει χωρίς μάσκα θα πρέπει να την προμηθεύεται μετά από σχετική επικοινωνία από το σπίτι του .  

   

  Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα είναι στην διάθεσή σας για οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέμα σας απασχολεί και σχετίζεται με τη φοίτηση, τη διαγωγή και την πρόοδο των παιδιών. Βέβαια –και πάλι λόγω συνθηκών covid19-καλό είναι για τη φυσική παρουσία σας στο σχολείο ,εφόσον παραστεί ιδιαίτερη ανάγκη , να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση .       

                                              Η Διεύθυνση και ο σύλλογος των καθηγητών.   

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

"Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις"
Ο εξαιρετικά διφορούμενος αυτός χρησμός της Πυθίας κάνει πραγματικά την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Ανάλογα με το που μπαίνει το κόμμα αλλάζει το νόημα: "Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις", δηλαδή "θα φύγεις θα επιστρέψεις, δεν θα πεθάνεις στον πόλεμο" και "Ήξεις, αφήξεις ουκ, εν τω πολέμω θνήξεις", δηλαδή "θα φύγεις, δεν θα επιστρέψεις, θα πεθάνεις στον πόλεμο!
Συνεπως, ο ερωτών για το αν θα γλιτώσει το θάνατο στον πόλεμο άκουγε αυτό που ήθελε να ακούσει και ο Απόλλων δεν έκανε ποτέ λάθος!

Φόρμα σύνδεσης

2024 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved