foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Την Παρασκευή ,15.12.2017 ,ύστερα από πρόταση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας, επισκέφθηκε το σχολείο μας μια ομάδα  καθηγητών από το Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης « Ben Gurion » του Tel Aviv του Ισραήλ. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η επαφή και η γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διευθύντρια κ. Δ. Παπαγεωργίου, οι υποδιευθυντές κ. Η. Κατσαρού και Ι. Καλημέρης  με τη συνδρομή  καθηγητών του σχολείου οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση για τους επισκέπτες καθηγητές , για την επιτυχία της οποίας καθοριστική ήταν η συμβολή  των καθηγητριών της Αγγλικής κ. Κ. Λαγκαδινού και κ. Ε. Μυρωνίδου . Όλος ο Σύλλογος των Καθηγητών και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Ζ. Φράγκου υποδεχθήκαμε με πολύ φιλόξενη διάθεση τους εκπαιδευτικούς από το Ισραήλ. Οι επισκέπτες μας στην αρχή παρακολούθησαν μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση του εκπαιδευτικού μας συστήματος γενικά και ειδικότερα του τρόπου λειτουργίας του Γυμνασίου , που επιμελήθηκε η διευθύντρια  και επεξεργάστηκαν , μετέφρασαν  και παρουσίασαν στα αγγλικά οι δύο καθηγήτριες της Αγγλικής του σχολείου . Αμέσως μετά, οι επισκέπτες μας  πρόβαλαν ένα video ,στο οποίο μας παρουσίασαν σύντομα το σχολείο τους και τις δραστηριότητές του.  Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και έγιναν προτάσεις για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία των δύο σχολείων μέσα από κοινά προγράμματα. 

Στη συνέχεια η ομάδα των καθηγητών περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του σχολείου και επισκέφθηκε τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Τέλος, παρακολούθησαν ένα μάθημα   Γεωγραφίας με χρήση διαδραστικού συστήματος στην Α3΄ τάξη από την καθηγήτρια  Γεωλογίας  του σχολείου μας κ. Κ. Μπάση .  Πολλοί  μαθητές μας, μάλιστα, άδραξαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τα αγγλικά τους και συνομίλησαν με τους φιλοξενούμενούς μας, οι οποίοι χάρηκαν ιδιαίτερα για την επικοινωνία που είχαν με τα παιδιά.

Η επίσκεψη των εκπαιδευτικών από το Ισραήλ ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο κέρασμα , ανταλλαγή δώρων  και αναμνηστικές φωτογραφίες . Οι επισκέπτες μας ενθουσιάστηκαν από τη φιλοξενία μας και βέβαια μας προσκάλεσαν να επισκεφθούμε και εμείς το σχολείο τους στο Ισραήλ. Υποσχεθήκαμε αμοιβαία , εξάλλου, ότι θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία στο εξής για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία. . Όλοι,  εκπαιδευτικοί και μαθητές  απολαύσαμε μια διαφορετική εμπειρία στο χώρο του σχολείου. Η γνωριμία μας με το σχολείο του Ισραήλ ήταν χρήσιμη , καθώς εντοπίσαμε κοινά στοιχεία ,αλλά και σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι προσβλέπουμε σε μελλοντική εκπαιδευτική συνεργασία με το σχολείο μιας γειτονικής χώρας μέσα από ενδιαφέροντα προγράμματα ανταλλαγών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το σχολείο μας ανταποκρίθηκε άψογα στις απαιτήσεις της επίσκεψης αυτής καθηγητών από σχολείο του εξωτερικού και μάλιστα  χωρίς να διαταραχθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων, χάρη στη συμβολή όλων.

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

Τυλίγουμε ένα παγάκι με μάλλινο ύφασμα και το αφήνουμε να λιώσει. Θα λιώσει άραγε πιο γρήγορα επειδή είναι τυλιγμένο σε μάλλινο ύφασμα;
Όχι! Το μάλλινο ύφασμα είναι μονωτής εμποδίζοντας την θερμότητα να μπει αλλά και να βγει. Γι αυτό φοράμε μάλλινα τον χειμώνα. Το ύφασμα λειτουργεί σαν ασπίδα, το απομονώνει  από το περιβάλλον του. Έτσι όταν το παγάκι είναι τυλιγμένο με μάλλινο ύφασμα δεν μπορεί να μπεί θερμότητα (από το πιο ζεστό περιβάλλον) με αποτέλεσμα να λιώνει πιο αργά.

Φόρμα σύνδεσης

2024 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved