foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Φέτος στο σχολείο μας εκπονούνται 8 προγράμματα eTwinning, στα οποία εμπλέκονται 7 εκπαιδευτικοί και 11 τμήματα.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα είναι τα εξής:

Πρόγραμμα eTwinning “Christmas Cards exchange”.

Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Αικατερίνη Χαζάπη, στο οποίο συμμετέχει το τμήμα Γ3. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, την Τσεχία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

Οι μαθητές του τμήματος Γ3 του σχολείου μας φιλοτέχνησαν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες και δημιούργησαν ηλεκτρονικές ευχετήριες κάρτες, τις οποίες έστειλαν στα παραπάνω συνεργαζόμενα σχολεία. Με χαρά λάβαμε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες και ευχές από τους μαθητές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, παρουσιάσαμε τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έθιμα, το σχολείο μας, τη Γλυφάδα και την Ελλάδα. Παίξαμε και διασκεδάσαμε με online puzzles. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους την κα Ευαγγελία Τουλούμη, τη χορωδία του σχολείου μας και τον κ.Δημήτρη Μπιτσόλα.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε εντός ωρών διδασκαλίας στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.


Πρόγραμμα eTwinning “Electrical and Mechanical activities with Arduino”.

Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ασπασία Κουτσούλη, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από όλα τα τμήματα της Γ’.

Οι μαθητές  μέσω μιας σειράς προσομοιώσεων για  το  Arduino και αυθεντικών δραστηριοτήτων με τον μικροελεγκτή, καλώδια, αισθητήρες, led, αντιστάσεις και μονάδες Wifi,   θα καλύψουν μέρος του προγράμματος σπουδών  στα μαθήματα της  Τεχνολογίας και της   Πληροφορικής. Μέσα από βίντεο, μαθητές από τα  συνεργαζόμενα σχολεία, θα  διδάσκουν ο ένας τον άλλον πώς να κατασκευάζουν τα κυκλώματα, να δημιουργούν κώδικες  και να χρησιμοποιούν το  Αrduino, που  παρέχει πύλες, που μπορούν να λειτουργήσουν, είτε ως είσοδοι είτε ως έξοδοι στα κυκλώματα.  Στο τέλος   θα   μετρήσουν τη σχετική υγρασία του αέρα και τη θερμοκρασία του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός ωρών διδασκαλίας στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής.


Πρόγραμμα eTwinning “Geo-Games”. Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο με συντονίστρια την Ελεύθερνα-Κατερίνα

Μπάση και συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς τις  Ασπασία Κουτσούλη, Ελένη Μυρωνίδου και  Κωνσταντίνα

Λαγκαδινού, στο οποίο συμμετέχουν τα τμήματα Β1 & Β2.

Η κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η εκμάθηση της Γεωγραφίας μέσω παιχνιδιών. Θα συγκροτηθούν διακρατικές ομάδες μαθητών, οι οποίες κάθε μήνα θα δημιουργούν συνεργατικές παρουσιάσεις ή χάρτες σχετικά με θέματα της Ευρωπαϊκής Γεωγραφίας. Για κάθε θέμα οι μαθητές θα δημιουργούν και στη συνέχεια θα παίζουν τα αντίστοιχα διαδραστικά κουιζ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από τέσσερις χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία).

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός ωρών διδασκαλίας στα πλαίσια των μαθημάτων της Γεωγραφίας, Πληροφορικής και Αγγλικών.


Πρόγραμμα eTwinning  “Healthy nutrition and our traditional foods”.

Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο με συντονίστρια καθηγήτρια την Αικατερίνη Χαζάπη και συμμετέχοντα τον Δημήτριο Μπιτσόλα. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α1 του σχολείου μας.  Στόχο μας είναι  η ανάδειξη  της παραδοσιακής διατροφής της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, χώρες προέλευσης των συνεργαζόμενων σχολείων.

Οι μαθητές προβληματίζονται  γύρω από σύγχρονα και επίκαιρα διατροφικά θέματα,  ανταλλάζουν πληροφορίες για τις διατροφικές τους συνήθειες και τα παραδοσιακά τρόφιμα της χώρας καταγωγής τους. Ανταλλάζουν επίσης, φωτογραφίες, βίντεο και συνταγές, εμβαθύνοντας στο θέμα της υγιεινής και παραδοσιακής διατροφής της κάθε χώρας μέλους του προγράμματος. Η αξιοποίηση των τοπικών υλικών κεντρίζει  το ενδιαφέρον μας. Με τους μαθητές του τμήματος Α1 εστιάζουμε  στη διερεύνηση, την παρουσίαση και την ανάδειξη των ελληνικών παραδοσιακών και υγιεινών γλυκών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός ωρών διδασκαλίας στο πλαίσιο της Οικιακής Οικονομίας.


Πρόγραμμα eTwinning “Mediterranean diet”.

Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο με συντονίστρια καθηγήτρια την Αικατερίνη Χαζάπη και συμμετέχοντα τον Δημήτριο Μπιτσόλα. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α1 του σχολείου μας.

Σε συνεργασία με Γυμνάσια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γερμανίας  και του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου “Αθηνά” του Βουκουρεστίου  ζωντανεύουμε  ξεχασμένες πτυχές της ελληνικής και κυπριακής παραδοσιακής διατροφής. Η συλλογή του υλικού γίνεται συνεργαστικά μέσω στοχευμένων συνεντεύξεων σε συνδυασμό με σχετική βιντεοσκόπηση-παρουσίαση. Παράλληλα, συνεργατικά συνδέουμε  την παραδοσιακή διατροφή με το λαογραφικό, πολιτιστικό, ιστορικό, οικονομικό, γεωγραφικό και κοινωνικό προφίλ των υπό διερεύνηση γαστρονομικών περιοχών. Το διατροφικό μας ταξίδι θα ολοκληρωθεί με την ψηφιακή –εικονογραφημένη έκδοση των «αναστημένων» παραδοσιακών γεύσεων της Ελλάδας και της Κύπρου. Τέλος, η συνεργασία μας εμπλουτίζεται διαρκώς με quizzes, puzzles, δημοσκοπήσεις, ζωγραφική και συγγραφή παραμυθιών. Αυτή την περίοδο ασχολούμαστε με τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα  διατροφικά έθιμα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός ωρών διδασκαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας.


Πρόγραμμα eTwinning Video project "Our school".

Πρόκειται επίσης, για ένα Ευρωπαϊκό έργο με συντονίστρια την Αικατερίνη Χαζάπη και συμμετέχοντα τον Δημήτριο Μπιτσόλα, στο οποίο συμμετέχει το τμήμα Γ3. Εκτός από το δικό μας σχολείο, στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία της Πορτογαλίας, της Φινλανδίας, της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Ιορδανίας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να συστήσουμε το σχολείο μας στα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία. Φωτογραφίσαμε και βιντεοσκοπήσαμε κάθε γωνιά του σχολείου μας και φτιάξαμε ένα video, το οποίο εμπλουτίστηκε με τα τραγούδια της χορωδίας μας. Ευχαριστούμε θερμά τις καθηγήτριες του σχολείου μας κ.Μαριλένα Ζόμπολα και κ.Ευαγγελία Τουλούμη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Στο σχετικό video  συμπεριλάβαμε τα διδασκόμενα μαθήματα, τους τρόπους αξιολόγησης, το προφίλ των μαθητών, την ιστορία του κτιρίου μας και την παρουσίαση του σχολικού κτιρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός ωρών διδασκαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.


Πρόγραμμα eTwinning “Technology Impact”. Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ελεύθερνα-Κατερίνα Μπάση, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από το τμήμα B4.

Το θέμα του προγράμματος είναι η διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους η τεχνολογία επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Οι μαθητές θα διερευνήσουν τεχνολογικές καινοτομίες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία μας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από έξι χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία).

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός ωρών διδασκαλίας στα πλαίσια των μαθημάτων της Γεωγραφίας.


Πρόγραμμα eTwinning «Μα πού πήγαν τ' άστρα;» .

Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο με συντονίστρια την Ασπασία Κουτσούλη και συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς τις Ελεύθερνα-Κατερίνα Μπάση και Μαρία Πανούση, στο οποίο συμμετέχουν τα τμήματα Β3 & Β4.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων διάχυσης της Αστρονομίας του ΟΑΟ της IAU, με  τον κεντρικό συντονισμό του Εθνικού Συντονιστή Δρ. Μ.Μεταξά και σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ηλεκτρονικών ΠΕ 84 κ.Χονδρογιάννη. Σε αυτό το πρόγραμμα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο τοπικών σχολείων με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για το θέμα της Φωτορρύπανσης. Θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Globe at Night» και θα γίνει καταμέτρηση χαρακτηριστικών των φωτιστικών στους δρόμους του Δήμου μας. Σε συνεργασία με το κατάλληλο τμήμα του Δήμου θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το πρόβλημα της φωτορρύπανσης στην πόλη μας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δύο ελληνικά σχολεία και ένα σχολείο της Κύπρου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εντός ωρών διδασκαλίας στα πλαίσια των μαθημάτων της Πληροφορικής, Γεωγραφίας και Χημείας

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

"Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες."
A. Einstein

Φόρμα σύνδεσης

2024 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved