foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας. Διαβάστε ανακοινώσεις, βρείτε πληροφορίες για το σχολείο, δείτε τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ωράριο διδασκαλίας, τις ώρες ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. Ενημερωθείτε για δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, καινοτόμα προγράμματα, εκδρομές και άλλα πολλά! Δείτε επίσης εργασίες των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από τους καθηγητές του σχολείου μας. Καλή πλοήγηση!

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Πηνελόπη Δέλτα

Παρακάτω παρουσιάζεται η έρευνα που πραγματοποιήσαν οι μαθητές του τμήματος Γ4 με την καθηγήτριά τους Κατερίνα Χαζάπη, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, αναφορικά με τη διερεύνηση του πολιτιστικού προφίλ του σημερινού ταξιδιώτη-τουρίστα. Η έρευνα βασίστηκε στην ανώνυμη συμπλήρωση κατάλληλα διαμορφωμένου ερωτηματολογίου από 110 άτομα. 

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο των Εργαστήριων Δεξιοτήτων, οι μαθητές του τμήματος Γ4 με την καθηγήτριά μας κ.Κατερίνα Χαζάπη πραγματοποιήσαμε έρευνα αναφορικά με το πολιτιστικό προφίλ του σημερινού ταξιδιώτη-τουρίστα. Η έρευνα αφορά στο δεύτερο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων με γενικό θέμα «Φροντίζω το περιβάλλον».

Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη βοήθεια ερωτηματολογίων, που συμπληρώθηκαν ανώνυμα από τους συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα, στην έρευνα μας συμμετείχαν 110 άτομα, από τα οποία 54 άνδρες και 56 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν 44 ετών με ηλικιακό εύρος από 14-75 ετών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 έως 17/12/2021.

Το κέντρο βάρους της έρευνάς μας ήταν να ανακαλύψουμε τα πολιτιστικά στοιχεία που ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες στην έρευνα, όταν  επισκέπτονται περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας επικεντρώνονται στα εξής σημεία:

Πολιτιστικά χαρακτηριστικά ενός τόπου!

Αριθμός συμμετεχόντων που ενδιαφέρονται για αυτό το πολιτιστικό στοιχείο

Ποσοστό συμμετεχόντων που ενδιαφέρονται για αυτό το πολιτιστικό στοιχείο

Αρχαιολογικοί χώροι

72

65,5%

Εκκλησίες και μοναστήρια

51

46,4%

Κάστρα και μεσαιωνικές πόλεις και χωριά

77

70%

Μονοπάτια

54

49,1%

Μουσεία (ιστορικά, αρχαιολογικά, λαογραφικά κτλ)

62

56,4%

Παραδοσιακή αρχιτεκτονική (π.χ. αρχοντικά σπίτια, παραδοσιακοί οικισμοί)

63

57,3%

Παραδοσιακή διατροφή

78

70,1%

Φεστιβάλ και τοπικές γιορτές

62

56,4%


 Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν στην έρευνά μας συμπληρώνοντας τόσο πρόθυμα και ευγενικά το ερωτηματολόγιό μας.

 

 

Τα Blog του σχολείου μας

boogie-woogie

Φωτογραφίες μαθητών μας

Ήξερες ότι...

"Πασά τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης καί τής άλλης αρετής, πανουργία τις, καί ού σοφία φαίνεται."

Πλάτων

Φόρμα σύνδεσης

2024 Copyright 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Rights Reserved