Όπως σε όλες τις Μεσογειακές χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, η διατροφή είναι μεσογειακή με βασικό στοιχείο το ελαιόλαδο. Η ελληνική κουζίνα έχει μία τεράστια ποικιλία εδεσμάτων, που καλύπτει τα γούστα τόσο των κρεατοφάγων όσο και των χορτοφάγων. Η τοπική κουζίνα της Πάρου είναι η παραδοσιακή, νόστιμη ελληνική κουζίνα, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. Στα τοπικά παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του Κυκλαδίτικου νησιού περιλαμβάνονται οι χωριάτικες σαλάτες, στις οποίες αντικαθιστούν συνήθως τη φέτα, με τη μυζήθρα, η γούνα, που είναι ψητό σκουμπρί, οι καραβέλες, που είναι σαλιγκάρια, τα οποία συνοδεύονται από μία γευστική παριανή σάλτσα, τα πετιμεζίνια και οι κολοκυθόπιτες, που είναι εξαιρετικά γλυκά.